- 3 kg mostka wołowego;
- Mieszanka przypraw Angus & Oink „Texas Steak”;
- 4 wiórki wędzarnicze z beczki po whiskey
- UWAGA: Podczas przygotowywania tego dania konieczne jest używanie cyfrowego termometru do żywności.


Składniki
Przepis
- Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem) i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 120°C. Umieść na węglu wiórki wędzarnicze. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Dobrze natrzyj mostek przyprawami i odstaw na kilka godzin, aby wchłonął aromat. Następnie umieść mostek na grillu i wędź przez około 3 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna mięsa osiągnie 70°C. Zdejmij mięso z grilla, zawiń w folię i kontynuuj pieczenie przez około 4 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 95-97°C. Do wnętrza folii można dodać sok jabłkowy lub ciemne piwo, a także odrobinę masła.
- Wyjmij mięso i odstaw na około 40 minut, po czym pokrój w cienkie plasterki.