0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Pieczywo

Ziemniaczane wulkany

1 - 2 h

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 8 średnich ziemniaków;
  • 250 g startego sera cheddar;
  • 100 g serka śmietankowego;
  • 200 g boczku w plastrach;
  • Kwaśna śmietana;
  • Cebula dymka;
  • Szczypta koperku

Przepis

  1. Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do gotowania pośredniego (z deflektorem), czekając, aż temperatura wzrośnie do 200°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Dokładnie umyj nieobrane ziemniaki i ugotuj je. Gdy ziemniaki nieco ostygną, odetnij końcówki, aby można je było postawić pionowo, po czym ostrożnie wyjmij wnętrze łyżką, pozostawiając grube ścianki i dno. Napełnij ziemniaki mieszanką sera cheddar i serka śmietankowego. Zawiń ziemniaki w boczek i umieść je na grillu, smażąc przez około 35-45 minut.
  3. Dodaj sporą szczyptę startego sera na wierzch ziemniaków i smaż przez kolejne 10 minut, aż ser się rozpuści. Przekrój ziemniaki wzdłuż na pół, a następnie dodaj śmietanę, koperek i dużo posiekanej cebuli dymki.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep