0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Warzywa

Ziemniaki faszerowane serem

1 - 2 h

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków;
  • 250 g startego sera dojrzewającego;
  • 100 g serka kremowego (ricotta);
  • 1 garść posiekanego świeżego rozmarynu;
  • 1 łyżka masła;
  • Olej;
  • Sól

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem) i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 200°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Umyj i osusz ziemniaki, a następnie obtocz je w oleju i posyp solą. Zawiń je w folię i piecz przez 1 godzinę.
  3. Wymieszaj ze sobą sery, odwiń ziemniaki z folii, przekrój je na pół i wyjmij wnętrze, dodając na wierzch obfitą ilość mieszanki serów, masła i świeżego rozmarynu. Umieść ziemniaki z powrotem na grillu i piecz przez kolejne 20 minut.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep