0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
sosy

Domowy sos chimichurri

0 - 30 min

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 2 garście świeżych liści pietruszki;
  • 1 garść świeżego tymianku;
  • 1 czerwona świeża papryczka chili;
  • 3 duże ząbki czosnku;
  • 2 suszone chilli Bird Eye (lub szczypta chili w płatkach);
  • 1 łyżeczka suszonego oregano;
  • Szczypta czarnego pieprzu;
  • 1/4 łyżeczki soli;
  • 80 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia;
  • 2 łyżki octu winogronowego;
  • 40 g wody

Przepis

  1. Pokrój drobno następujące składniki: pietruszka, tymianek, czosnek i czerwona papryczka chili. Rozgnieć suszone papryczki chili Bird Eye (lub użyj płatków chili) i dodaj do mieszanki suszone oregano, sól i pieprz.
  2. Połącz z płynnymi składnikami: w misce wymieszaj posiekane składniki z oliwą z oliwek, octem winogronowym i wodą.
  3. Wymieszaj i odstaw: Wszystko razem wymieszaj i odstaw na co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep