To klasyczne prostokątne emaliowane żeliwne naczynie do pieczenia z pokrywką, inspirowane klasyczną kuchnią francuską, ułatwia przygotowanie zarówno słodkich, jak wytrawnych dań. Naczynie ma wygodne, wyprofilowane uchwyty po bokach i nadaje się do wszystkich standardowych piekarników i grilli. Do pieczenia, marynowania, duszenia — to naprawdę wszechstronne naczynie. Przyrządzaj i podawaj swoje ulubione potrawy właśnie w nim — ozdobi każdy świąteczny stół i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem.
– Emaliowana powłoka naczynia do pieczenia: 450 um +/- 80 um. 3 warstwy.
• Naczynie doskonale nadaje się do przyrządzania pieczeni, dań w stylu terrine, salcesonów, pasztetów.
• Może być używane do pieczenia słodkich i wytrawnych ciast, zapiekanek i dań mięsnych.
• Dzięki wąskiemu kształtowi nie zajmuje dużo miejsca w lodówce i świetnie nadaje się do formowania deserów bez pieczenia.
• Niebieskie naczynie do pieczenia Grand Feu
Pielęgnacja: łatwe w czyszczeniu. Myć ręcznie. Po umyciu osuszyć. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. Do czyszczenia nie należy używać produktów zawierających cząsteczki ścierne.
• Może być używane ze wszystkimi rodzajami piekarników i grilli.
Temperatura przyrządzania: do 300°C.
Naczynie emaliowane należy podgrzewać powoli, nie podgrzewać pustego naczynia.