Akcesorium idealnie nadaje się do wędzenia na zimno ryb, mięsa, przypraw, serów, orzechów i innych produktów.
• Mieści około 200 g lub 0,5 l pyłu do wędzenia, co wystarcza nawet na 20 godzin spalania.
• Działa we wszystkich grillach i wędzarniach zamkniętego typu.
• Wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej.
Sposób użycia:
Usuń z grilla wszelki popiół i węgiel drzewny. Wypełnij generator wędzenia na zimno pyłem drzewnym (ważne jest, aby był suchy; nie dociskaj ani nie wciskaj pyłu, pozostawiając kilka mm do szczytu spirali). Umieść spiralę na ruszcie na popiół na dnie paleniska, rozpal pył za pomocą podpałki i rozpocznij wędzenie. Klapy grilla podczas wędzenia należy utrzymywać otwarte w jak najmniejszym stopniu.
Nadaje się do wszystkich modeli Kamado BONO i innych grilli typu Kamado o średnicy 40 cm (lub większej niż 15”)