Mieszanka do chleba „FOCACCIA“, 500 g.

Molini Pizzuti

13.00

Na stanie tylko 1 szt.

    Dostawa w ciągu 1-3 dni roboczych
    Masz darmową wysyłkę

    Z mieszanką do focaccii Molini Pizzuti przygotowanie włoskiego chleba w domu jest jeszcze prostsze! Aby chleb był puszysty i wysoki, mieszanka została stworzona z najwyższej jakości włoskiej mąki typu 0, ponownie mielonej semoliny z pszenicy twardej, naturalnych suszonych drożdży oraz suszonego zakwasu pszennego. Wystarczy dodać wodę, sól i oliwę.

    Jak przygotować?

    „Focaccia“ z Apulii
    1 opakowanie (500 g) mieszanki Molini Pizzuti do focaccii
    290 ml wody
    Oliwa
    Sól

    Wymieszaj mąkę z wodą, dodaj oliwę, sól i wyrabiaj ciasto przez co najmniej 10 minut, aż stanie się gładkie i elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.

    W tym czasie przygotuj dodatki – mogą to być pomidorki koktajlowe, oliwki, gałązki rozmarynu.

    Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części, uformuj kulki i odstaw do ponownego wyrośnięcia na 90 minut. Uformuj focaccię w naczyniu do pieczenia, posmaruj oliwą i ułóż dodatki. Piecz w 200 °C przez 10 minut.

    Wartość odżywcza (100 g):

    1500 kJ / 354 kcal

    Tłuszcz

    2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g)

    Węglowodany

    72 g (w tym cukry 0,8 g)

    Białko

    11 g

    Sól

    0,004 g

    Opakowanie

    500 g

    Przechowywanie

    w chłodnym, suchym miejscu (15–25 °C)

    Promocje

    Zobacz wszystko

    Akcesoria

    Zobacz wszystko