0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Desery

Szarlotka

30 - 60 min

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 3 jajka;
  • 150 g cukru;
  • 1 cytryna (na sok);
  • 80 g oleju;
  • 150 g kwaśnej śmietany;
  • 250 g mąki;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 2 duże jabłka

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem), użyj kamienia do pieczenia i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 190°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Użyj formy do pieczenia o średnicy 22 cm. Obierz jabłka i pokrój je w kostkę, a następnie skrop sokiem z cytryny. W osobnej misce ubij jajka z cukrem, a następnie wymieszaj z kwaśną śmietaną i olejem. Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
  3. Przelej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia, a następnie dodaj pokrojone w kostkę jabłka. Piecz w temperaturze 190°C przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Po upieczeniu podawaj posypane cukrem pudrem.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep