Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem), użyj kamienia do pieczenia i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 190°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
Użyj formy do pieczenia o średnicy 22 cm. Obierz jabłka i pokrój je w kostkę, a następnie skrop sokiem z cytryny. W osobnej misce ubij jajka z cukrem, a następnie wymieszaj z kwaśną śmietaną i olejem. Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
Przelej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia, a następnie dodaj pokrojone w kostkę jabłka. Piecz w temperaturze 190°C przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Po upieczeniu podawaj posypane cukrem pudrem.