0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Jagnięcina

Goleń jagnięca

3 h +

4

2/3

Drukuj

Składniki

  • Dwie średniej wielkości golenie jagnięce;
  • 1 marchewka;
  • 1 cebula;
  • 1 łodyga selera;
  • 1 papryczka chili;
  • 4 ząbki czosnku;
  • 1 puszka pomidorów;
  • 1 szklanka bulionu wołowego;
  • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina;
  • 2 liście laurowe;
  • 1 łyżeczka przyprawy Poppamies „Shashlyk & Kebab”;
  • 2 łyżeczki przyprawy Poppamies „Slow Food”;
  • Sól i pieprz do smaku;
  • 1,5 szklanki kaszy bulgur

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania bezpośredniego (bez deflektora) i poczekaj, aż temperatura osiągnie 120°C. Otwórz oba otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Natrzyj goleń jagnięcą przyprawą Poppamies „Shashlyk & Kebab”. Pokrój warzywa i podsmaż je w żeliwnym holenderskim kociołku. Gdy warzywa się zrumienią, wlej wino, bulion i pomidory z puszki, a następnie dodaj przyprawę Poppamies „Slow Food”. Doprowadź wszystko do wrzenia. Włóż do garnka goleń jagnięcą, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu przez 3 godziny w temp. 120-140°C.
  3. Po ugotowaniu wyjmij goleń i dodaj do bulionu kaszę bulgur ugotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ilość kaszy bulgur powinna być o połowę mniejsza niż ilość bulionu.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep