- 10 małych papryk;
- 50 g cebuli szalotki;
- 400 g serka śmietankowego Philadelphia;
- 300 g plastrów boczku wędzonego na zimno;
- 4-5 łyżek sosu Poppamies „Cherry & Cola”;
- 3 wiórki wędzarnicze z drzewa owocowego
Składniki
Przepis
- Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do smażenia pośredniego (z deflektorem), czekając, aż temperatura wzrośnie do 140°C (284°F). Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Przekrój papryki na pół, usuń pestki i nadziej serem. Posiekaj cebulę szalotkę i posyp serem. Owiń faszerowaną paprykę plastrami boczku. Umieść je na ruszcie grilla i smaż przez 30 minut. Nasmaruj sosem Poppamies „Cherry & Cola” i smaż przez kolejne 10 minut