0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Pieczywo

Pieczony ser Camembert z szynką parmeńską

0 - 30 min

2

1/3

Drukuj

Składniki

  1. 1 ser Camembert (wybierz miękki);
  2. 6-8 plasterków szynki parmeńskiej;
  3. Pieprz czarny;
  4. 1 aromatyczna deska cedrowa

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem) i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 150°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Przypraw szynkę parmeńską czarnym pieprzem. Zawiń ser w paski szynki w taki sposób, aby nie było żadnych przerw i umieść go na cedrowej desce. Umieść deskę na grillu i piecz przez 30 minut w temperaturze 150°C na pośrednim ogniu, odwracając ser w połowie pieczenia.
  3. Podawaj z grillowanym chlebem ciabatta, bagietką lub pieczywem czosnkowym.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep