0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Wieprzowina

Burgery z szarpaną wołowiną

3 h +

4+

2/3

Drukuj

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej;
  • 1 szklanka soku jabłkowego;
  • Przyprawa „Poppamies SPG”;
  • 4 wiórki wędzarnicze z dębowych beczek na wino;
  • Sos „Hot Bourbon”;
  • 4 bułki burgerowe;
  • Czerwona kapusta;
  • Sałata;
  • Majonez BBQ;
  • Sól;
  • Pieprz;
  • Cytryna

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado BONO do gotowania pośredniego: Rozpal węgiel drzewny, ustaw dwustrefowy system gotowania z deflektorami, umieść ruszty ze stali nierdzewnej i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 125°C. Dodaj do węgla wiórki wędzarnicze. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Natrzyj obficie łopatkę wieprzową przyprawami. Umieść ją na grillu i wędź przez około 4 godziny, skrapiając sokiem jabłkowym co 30 minut.
  3. Następnie zawiń w folię i kontynuuj pieczenie przez około 2 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 94°C
  4. Wyjmij upieczone mięso i odstaw na 10 minut. Poszatkuj kapustę i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Poszarp wieprzowinę, dodając sok zebrany w folii, wlej pozostały sok jabłkowy i dopraw sosem BBQ. Podgrzej bułki na grillu, posmaruj sosem, dodaj liść sałaty, szarpaną wieprzowinę i surówkę Colesław.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep