- 5-6 kg szynki z dzika;
- 1 główka czosnku;
- Sól i pieprz do smaku;
- 6 łyżek musztardy;
- 2 łyżeczki masła;
- 0,5 l piwa


Składniki
Przepis
- Szynkę z dzika natrzyj obficie solą i pieprzem. Zrób w mięsie małe nacięcia i włóż w nie ząbki czosnku. Marynuj w lodówce przez 3 dni.
- Po zamarynowaniu posmaruj mięso musztardą i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
- Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem) i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 120°C (248°F). Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Umieść szynkę na ruszcie grilla i piecz przez 4 godziny. Zawiń i kontynuuj pieczenie: Po 4 godzinach zawiń mięso szczelnie w folię, dodając wcześniej piwo i masło. Zwiększ temperaturę grilla do 140°C i kontynuuj pieczenie przez kolejne 4 godziny.
4
4
Koszyk
Szczypce do grilla
Kaina: 42.99zł
42.99zł
Drewniana łopata do pizzy
Kaina: 89.99zł
89.99zł
Pojemnik do wyrastania ciasta, 700 ml
Kaina: 21.99zł
21.99zł
Garnek Grand Feu, biały, 4,7 l
Kaina: 299.00zł
299.00zł