0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Warzywa

Chrupiące tłuczone ziemniaki

1 - 2 h

2

1/3

Drukuj

Składniki

  • 500 g małych ziemniaków;
  • 50 g masła ghee;
  • 50 g oliwy z oliwek;
  • 50 g twardego sera;
  • Ząbki czosnku;
  • Zioła;
  • Przyprawa do ziemniaków

Przepis

  1. Przygotuj grill Kamado BONO: rozpal węgiel drzewny, ustaw system gotowania z deflektorami i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 170°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Umieść żeliwną patelnię na grillu, dodaj olej, a następnie masło. Dodaj umyte i osuszone ziemniaki na patelnię.
  3. Smaż do miękkości (około godzinę), od czasu do czasu obracając i doprawiając ziołami i czosnkiem. Posyp solą i przyprawami.
  4. Następnie delikatnie rozgnieć każdy ziemniak przy pomocy dna od filiżanki, a po wierzchu posyp startym twardym serem.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep