- 500 g małych ziemniaków;
- 50 g masła ghee;
- 50 g oliwy z oliwek;
- 50 g twardego sera;
- Ząbki czosnku;
- Zioła;
- Przyprawa do ziemniaków
Składniki
Przepis
- Przygotuj grill Kamado BONO: rozpal węgiel drzewny, ustaw system gotowania z deflektorami i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 170°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Umieść żeliwną patelnię na grillu, dodaj olej, a następnie masło. Dodaj umyte i osuszone ziemniaki na patelnię.
- Smaż do miękkości (około godzinę), od czasu do czasu obracając i doprawiając ziołami i czosnkiem. Posyp solą i przyprawami.
- Następnie delikatnie rozgnieć każdy ziemniak przy pomocy dna od filiżanki, a po wierzchu posyp startym twardym serem.