- 6 dużych ziemniaków;
- 250 g startego sera dojrzewającego;
- 100 g serka kremowego (ricotta);
- 1 garść posiekanego świeżego rozmarynu;
- 1 łyżka masła;
- Olej;
- Sól


Składniki
Przepis
- Przygotuj grill Kamado Bono do gotowania pośredniego (z deflektorem) i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 200°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Umyj i osusz ziemniaki, a następnie obtocz je w oleju i posyp solą. Zawiń je w folię i piecz przez 1 godzinę.
- Wymieszaj ze sobą sery, odwiń ziemniaki z folii, przekrój je na pół i wyjmij wnętrze, dodając na wierzch obfitą ilość mieszanki serów, masła i świeżego rozmarynu. Umieść ziemniaki z powrotem na grillu i piecz przez kolejne 20 minut.