- 1,5-2 kg żeberek wieprzowych;
- Musztarda;
- Mieszanka przypraw Porkmafia „Memphis Mud”;
- Sos Poppamies „Cola & Cherry”;
- Chipsy kukurydziane;
- Marynowane ząbki czosnku;
- Małe ziemniaki;
- Kilka kropli białego oleju truflowego;
- Puszka fasoli w puszce w sosie pomidorowym;
- 2-3 wiórki wędzarnicze z klonu cukrowego;
- Zielona ostra papryka;
- Świeża kolendra


Składniki
Przepis
- Natrzyj żeberka sosem musztardowym i mieszanką przypraw Porkmafia „Memphis Mud”. Marynuj w lodówce przez około 4 godziny.
- Przygotuj grill Kamado BONO do gotowania pośredniego: Rozpal węgiel drzewny, dodaj wiórki wędzarnicze, nałóż dwustrefowy system z deflektorami, ruszty ze stali nierdzewnej i poczekaj, aż temperatura wzrośnie do 110°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Wędź mięso przez około 2,5 godziny. Następnie zawiń je w folię i pozostaw na grillu w tej samej temperaturze na kolejną godzinę. Wyjmij żeberka z folii. Nasmaruj sosem Poppamies Cola & Cherry i grilluj z obu stron przez około 15 minut, często obracając.
- Podgrzej fasolę z puszki na małej patelni obok żeberek. Przed podaniem posyp żeberka pokruszonymi chipsami kukurydzianymi, podawaj z pieczonymi ziemniakami skropionymi białą oliwą truflową, marynowanymi ząbkami czosnku i duszoną fasolą. Udekoruj posiekaną ostrą papryką i kolendrą.
7
7
Koszyk
Garnek Grand Feu, niebieski, 4,7 l
Kaina: 299.00zł
299.00zł
Spiralna szczotka do grilla
Kaina: 42.99zł
42.99zł
Patelnia żeliwna Forneza
Kaina: 109.00zł
109.00zł
Urządzenie próżniowe INK-VS01
Kaina: 299.00zł
299.00zł
Widelec do steków
Kaina: 24.99zł
24.99zł
Folia aluminiowa, 25 mk.
Kaina: 149.99zł
149.99zł
Szpikulce w stylu brazylijskim
Kaina: 129.00zł
129.00zł