- 500 g mielonych udek z kurczaka;
- 500 g mielonej wołowiny;
- 2 łyżeczka przyprawy Poppamies „Shashlyk & Kebab”;
- 1 łyżeczka soli;
- 1 garść posiekanej kolendry;
- 1 łyżeczka kminku (zmiażdżonego)


Składniki
Przepis
- Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do smażenia bezpośredniego (bez deflektora), czekając, aż temperatura wzrośnie do 180°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Wymieszaj w misce mięso mielone z przyprawami i kminkiem, a następnie dokładnie zagnieć masę. Na tym etapie najwygodniej jest użyć robota kuchennego. Prawidłowe ugniatanie mięsa zapewni, że ono dobrze trzymać się na szpikulcu podczas obróbki. Uformuj mięso w dość szerokie szaszłyki, umieść je nad węglami i grilluj przez około 10-15 minut, od czasu do czasu obracając.
- Serwuj z ryżem, lawaszem, chlebem pita i sałatką oraz sosem adjika.
10
10
Koszyk
Stojak na żeberka i warzywa
Kaina: 39.99zł
39.99zł
Podnośnik do rusztów żeliwnych
Kaina: 42.99zł
42.99zł
Skórzane rękawice żaroodporne
Kaina: 69.00zł
69.00zł
Naczynie do pieczenia Grand Feu
Kaina: 179.00zł
179.00zł
Szczotka do grilla 30 cm
Kaina: 19.99zł
19.99zł
Szczypce ze stali nierdzewnej
Kaina: 29.00zł
29.00zł
Widelec do steków
Kaina: 24.99zł
24.99zł
Szpikulce w stylu brazylijskim
Kaina: 129.00zł
129.00zł
Stojak na kurczaka
Kaina: 89.00zł
89.00zł
Chusteczki do grilla, opak. 60 szt.
Kaina: 69.99zł
69.99zł