- 500 g mielonych udek z kurczaka;
- 500 g mielonej wołowiny;
- 2 łyżeczka przyprawy Poppamies „Shashlyk & Kebab”;
- 1 łyżeczka soli;
- 1 garść posiekanej kolendry;
- 1 łyżeczka kminku (zmiażdżonego)


Składniki
Przepis
- Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do smażenia bezpośredniego (bez deflektora), czekając, aż temperatura wzrośnie do 180°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
- Wymieszaj w misce mięso mielone z przyprawami i kminkiem, a następnie dokładnie zagnieć masę. Na tym etapie najwygodniej jest użyć robota kuchennego. Prawidłowe ugniatanie mięsa zapewni, że ono dobrze trzymać się na szpikulcu podczas obróbki. Uformuj mięso w dość szerokie szaszłyki, umieść je nad węglami i grilluj przez około 10-15 minut, od czasu do czasu obracając.
- Serwuj z ryżem, lawaszem, chlebem pita i sałatką oraz sosem adjika.