0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Wołowina

Kebab lula

0 - 30 min

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 500 g mielonych udek z kurczaka;
  • 500 g mielonej wołowiny;
  • 2 łyżeczka przyprawy Poppamies „Shashlyk & Kebab”;
  • 1 łyżeczka soli;
  • 1 garść posiekanej kolendry;
  • 1 łyżeczka kminku (zmiażdżonego)

Przepis

  1. Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do smażenia bezpośredniego (bez deflektora), czekając, aż temperatura wzrośnie do 180°C. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  2. Wymieszaj w misce mięso mielone z przyprawami i kminkiem, a następnie dokładnie zagnieć masę. Na tym etapie najwygodniej jest użyć robota kuchennego. Prawidłowe ugniatanie mięsa zapewni, że ono dobrze trzymać się na szpikulcu podczas obróbki. Uformuj mięso w dość szerokie szaszłyki, umieść je nad węglami i grilluj przez około 10-15 minut, od czasu do czasu obracając.
  3. Serwuj z ryżem, lawaszem, chlebem pita i sałatką oraz sosem adjika.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep