2 kawałki ogórków konserwowych (krojonych w paski);
4 plastry sera cheddar Garść rukoli;
2 łyżki karmelizowanej cebuli;
2 bułki burgerowe;
Odrobina oliwy z oliwek
Przepis
W głębokiej misce połącz majonez z przyprawą Poppamies „Mac Daddy”. Dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut, aby smaki się połączyły. Do drugiej miski włóż mieloną wołowinę i dopraw ją przyprawą Poppamies „Burgers & Ribs”. Dokładnie wymieszaj mięso. Podziel je na dwie równe porcje i uformuj w kulki. Spłaszcz każdą kulkę w dłoniach na placki, a następnie posmaruj je delikatnie olejem. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Rozpal grill Kamado Bono i ustaw go na grillowanie bezpośrednie (bez deflektora). Poczekaj, aż temperatura osiągnie 220°C. Dla lepszego utrzymania ciepła użyj żeliwnych rusztów.
Gdy grill będzie gorący, umieść burgery na ruszcie. Smaż przez około 3 minuty z każdej strony. Na dwie minuty przed zakończeniem smażenia na każdym burgerze ułóż dwa plasterki sera cheddar, aby się roztopiły.
Po usmażeniu burgerów opiecz bułki na grillu przez 30-40 sekund, aż się przyrumienią
Posmaruj obie połówki każdej bułki obfitą ilością doprawionego majonezu. Na dolnej połówce połóż świeżą rukolę, burger z serem, karmelizowaną cebulę i kilka pasków ogórka konserwowego. Nakryj drugą połówką bułki.