0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
RYBy

Grillowana makrela

1 - 2 h

3

1/3

Drukuj

Składniki

  • 3 makrele (około 600 g każda);
  • 3 łyżeczki mieszanki przypraw Poppamies „SPG”;
  • Sok z 1/2 cytryny;
  • 20 g oliwy z oliwek

Przepis

  1. Oczyść makrelę i umieść ją na folii. Skrop rybę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i obficie natrzyj mieszanką przypraw. Zawiń wszystko szczelnie w folię i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
  2. Rozpal grill Kamado Bono, przygotuj go do gotowania bezpośredniego (bez deflektora) i poczekaj, aż temperatura osiągnie 160°C (320°F). Do grillowania użyj starego węgla drzewnego lub niewielkiej ilości nowego węgla.
  3. Umieść na grillu nieprzywierającą matę i smaż rybę przez około 20 minut, obracając kilka razy. Podawaj z ryżem, ziemniakami i świeżą sałatką.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep