- 3 makrele (około 600 g każda);
- 3 łyżeczki mieszanki przypraw Poppamies „SPG”;
- Sok z 1/2 cytryny;
- 20 g oliwy z oliwek


Składniki
Przepis
- Oczyść makrelę i umieść ją na folii. Skrop rybę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i obficie natrzyj mieszanką przypraw. Zawiń wszystko szczelnie w folię i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
- Rozpal grill Kamado Bono, przygotuj go do gotowania bezpośredniego (bez deflektora) i poczekaj, aż temperatura osiągnie 160°C (320°F). Do grillowania użyj starego węgla drzewnego lub niewielkiej ilości nowego węgla.
- Umieść na grillu nieprzywierającą matę i smaż rybę przez około 20 minut, obracając kilka razy. Podawaj z ryżem, ziemniakami i świeżą sałatką.