0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Wieprzowina

Przekąska z boczku

3 h +

4

1/3

Drukuj

Składniki

  • 1 kg boczku wieprzowego;
  • Przyprawa Poppamies „Burger & Ribs”;
  • Sos Poppamies „Cherry & Cola”;
  • Na sałatkę:
  • Brokuły blanszowane;
  • Pikle;
  • Marynowana cebula dymka;
  • 1 łyżka musztardy;
  • Ocet jabłkowy;
  • Oliwa z oliwek;
  • 1 jajko na twardo

Przepis

  1. Rozpal grill Kamado Bono i przygotuj go do smażenia pośredniego (z deflektorem), czekając, aż temperatura wzrośnie do 120°C.
  2. Wyreguluj górne i dolne otwory wentylacyjne, aby utrzymać równomierną temperaturę. Pokrój wieprzowinę w grubą kostkę, natrzyj przyprawami i umieść na grillu. Grilluj w niskiej temperaturze 120°C przez około 2,5 godziny.
  3. Przełóż mięso do miski, polej sosem BBQ, przykryj folią i duś przez 1,5 godziny.
  4. Zdejmij folię, całkowicie otwórz otwory wentylacyjne grilla, zwiększ temperaturę grilla do 180°C i pozwól mięsu karmelizować się przez około 30 minut.
  5. Przygotuj sałatkę z blanszowanych brokułów, wieprzowiny, posiekanych ogórków, cebuli dymki, musztardy, octu jabłkowego i oliwy z oliwek. Połącz wszystko na talerzu i udekoruj ugotowanym jajkiem.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep