0.00
0
+48 698 480 428
Kategoria
Drób

Lizaki z kurczaka

1 - 2 h

4

2/3

Drukuj

Składniki

  • 1 kg pałek z kurczaka;
  • Sos Poppamies ,,Cola & Cherry BBQ”;
  • Przyprawa Louisiana Cajun;
  • Sól;
  • Brązowy cukier 3-4 dębowe zrębki wędzarnicze

Przepis

  1. Za pomocą ostrego noża odetnij skórę z pałek z kurczaka, zaczynając od dolnego stawu i przechodząc do grubej części. Usuń całą skórę, pozostawiając odsłoniętą kość. Owiń kość folią, aby zapobiec przypaleniu.
  2. Posmaruj mięso oliwą z oliwek i obficie posyp przyprawą „Louisiana Cajun” oraz solą.
  3. Przygotuj grill Kamado BONO do smażenia pośredniego. Rozpal węgiel drzewny i ustaw dwustrefowy system pieczenia z deflektorami i rusztami ze stali nierdzewnej. Poczekaj, aż temperatura osiągnie 150°C. Dodaj zrębki wędzarnicze dla uzyskania aromatu, regulując górny i dolny otwór wentylacyjny, aby utrzymać równomierną temperaturę.
  4. Umieść przygotowane pałki na ruszcie grilla i grilluj przez około 1 godzinę. Zdejmij folię z kości i pojedynczo zanurz każdą pałkę w sosie BBQ, tak aby pokryć zarówno mięso jak i kość. Połóż je z powrotem na grillu na kolejne 15-20 minut, aby sos się skarmelizował.

Przepisy Kamado

Więcej
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pusty.Sklep