Akcesorium jest przeznaczone do wędzenia na zimno ryb, mięsa, przypraw, serów, orzechów i innych produktów. Zastosowanie: Z grilla należy usunąć wszelki popiół i węgiel drzewny. Wypełnij generator wędzenia na zimno pyłem drzewnym (ważne jest, aby był suchy, nie dociskać ani nie wciskać pyłu, pozostawiając kilka mm do szczytu spirali). Umieść spiralę na ruszcie na popiół na dnie paleniska, dodaj pył, rozpal za pomocą rozpałki i rozpocznij wędzenie. Klapy grilla podczas wędzenia należy utrzymywać otwarte w jak najmniejszym stopniu. Generator może pomieścić około 200 g lub 0,5 l pyłu dymnego, co zapewnia do 20 godzin spalania. Działa we wszystkich grillach i wędzarniach zamkniętego typu. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wymiary: 250x250x50mm Do tego urządzenia pasują następujące akcesoria do wędzenia: Pył z drewna hikorowego i z drzew owocowych z dodatkiem ziół do wędzenia na zimno, 200g, Pył z dębowych beczek po whisky i winie do wędzenia na zimno 200g. Nadaje się do wszystkich modeli Kamado BONO + innych grilli typu Kamado o średnicy 40 cm (lub większej niż 15”)